Da bo učenje anatomije za Mihaelo nekoliko lažje

Ko jim je Maruša zaupala, da bi Mihaeli za učenje anatomije prišel zelo prav anatomski model skeleta, so v KDR – Združenje asistenca so.p. z veseljem priskočili na pomoč.

Osebna asistenca je zbir storitev, ki ljudem, ki v vsakdanjem življenju potrebujejo pomoč drugega, omogoča neodvisno in bolj kakovostno življenje. V KDR – Združenje asistenca, so.p. kot izvajalec osebne asistence posvečajo posebno pozornost vsem njihovim uporabnikom oz. uporabnicam in jih spodbujajo pri ohranjanju njihove čim večje samostojnosti upoštevajoč njihove zmožnosti, potrebe in želje.

Med njihovimi uporabniki je tudi Mihaela, pridna in uspešna študentka na Višji strokovni šoli za gostinstvo, velnes in turizem Bled. Mihaela je mladenka, ki se, razen tega, da je od rojstva slepa, ne razlikuje od svojih vrstnic. Ima svoje sanje in zastavljene cilje, katerim vztrajno in odločno sledi. Zaradi slepote sicer res potrebuje določene prilagoditve, vendar nikakor ne dopušča, da bi ji to predstavljalo oviro. Ob pomoči in podpori svoje osebne asistentke Maruše, lahko aktivno in enakopravno sodeluje v izobraževalnem procesu ter nasploh na vseh področjih življenja.

Žal je bilo izobraževanje zaradi razglašene epidemije iz predavalnic preseljeno pred domače računalniške ekrane. Kljub šolanju na daljavo pa sta Mihaela in Maruša našli kreativne rešitve, kako uspešno slediti študijskemu tempu kljub oddaljenosti. Ko jim je Maruša zaupala, da bi Mihaeli za učenje anatomije prišel zelo prav anatomski model skeleta, so v KDR – Združenje asistenca so.p. z veseljem priskočili na pomoč. Nakup pripomočka so omogočili donatorji, ki so se odzvali s svojim finančnim prispevkom, za kar so jim zelo hvaležni.

Na Mihaelo so zelo ponosni in upajo, da ji bo nov pripomoček v veliko pomoč ter ji nekoliko olajšal proces učenja.